Sporten

HVAD ER PADEL

Padel, er en blanding mellem tennis og squash. Man siger at spillet består af 80 % tennis og 20 % squash.

Banen

Banen er 20 meter lang og 10 meter bred. På midten deles den af et net. Den er omgivet af vægge, som aktivt kan bruges i spillet. Bagvæggene, og et stykke op ad sidevæggene er glas. Resten er lavet af metalgitter.

Padel kan spilles hele året rund i Danmark. Der findes både indendørs og udendørs baner, rund om i hele Danmark. Se hvor du kan spille Padel henne her ( https://danskpadelforbund.dk/baner-i-danmark/ )På udendørs banerne, er det vigtigt at der er monteret udendørs lys på banerne. Dette giver mulighed for at spille fra tidlig morgen, til sen aften hele året rundt.

Historien om padel

Hvad er padel

PRÆSENTATION

Ønsker du at se en video som kort præsentere hvad padel er, kan det ses her.

Sådan spilles Padel

De grundlæggende regler for spillet, er forklaret med en kort introduktion til spillet.
De officielle regler fra det internationale forbund – læs mere her

Serv

Spillet startes med en underhåndsserv. Bolden skal ramme jorden før serveren slår bolden over på modstanderens side. Der skal altid serves med underhåndsserv, og battet må ikke komme over hoftehøjde i serven. Bolden skal ramme banen før den returneres i serven. Både spilleren der server og bolden skal være bag servelinjen, før bolden rammes. Der skal minimum være én fod i jorden, når bolden rammes. Der skiftes til at serve efter hvert parti.
Bolden må ramme jorden en gang på hver banehalvdel. Når først spillet er i gang, behøver bolden ikke ramme jorden før du returnerer den til din modstander. Men når bolden har ramt jorden 1 gang, skal den returneres tilbage på modstanderens banehalvdel, før den rammer jorden anden gang på egen banehalvdel. Bolden må kun rammes én gang på hver banehalvdel. Man må gerne bruge glasset på egen banehalvdel, men ikke metalgitteret på egen bane. Man må derimod gerne bruge modstanderens metalgitter. Bolden skal dog altid have ramt jorden først før den rammer metalgitter/glas. Ellers dømmes den out.

Point

Point gives til et hold hvis:

-Rammer bolden på egen banehalvdel mere end én gang.

-Hvis bolden rammer metalgitteret på egen banehalvdel

-Hvis bolden skydes direkte i glasset/metalgitteret uden at have ramt jorden

-Hvis modstanderne rammer bolden med deres bat to gange.

-Hvis bolden rammer en modspiller i alm. spil. Dvs. at skydes bolden direkte på foden af din modstander, betragtes det som berøring.

Point fordeles på samme måde som i tennis : 15-30-40, parti.

Der spilles 6 partier i et sæt. For at vinde et sæt, skal man vinde med to overskydende partier. Fx 6-4.

Der spilles bedst af 3 sæt.

Udstyr

Padel spilles med et bat. Battet kan være lavet af glasfiber, carbon eller kulfiber. Bolden ligner til forveksling en alm. tennisbold, men en padelbold er marginalt mindre og har et mindre tryk.

Du kan læse meget mere om hvad cartris bat er lavet af under hvert bat. ( indsæt evt. link til bat på cartri.dk’s hjemmeside)

Kig her

NYHEDER

i shoppen