Bliv klogere på

HISTORIEN

om padel

Enrique Corcuera tog i 1962 denne idé til sig, og byggede sin første bane. Han hentede inspiration fra Platform Tennis og i sit sommerhus i Acapulco byggede han en lukket bane. Han byggede banen i de mål som vi i dag kender den. 10 meter i bredden og 20 meter i længden.

Corcueras gæster blev vilde med den form for sport. En af hans gæster var Prins Alfonso, som samtidig var en rig forretningsmand. Prins Alfonso ejede også det meget luksuriøse Marbella Club.

Marbella Club lå ved Costa Del Sol i Spanien. Alfonso opførte i 1974 her to padelbaner. Spillet blev meget populært blandt de kendte og royale. Det var også de kendte og royale, der var de første til at deltage i den første Padelturnering der fandt sted. En argentinsk rigmand, fandt også spillet meget potentiel for Argentina, hvorefter han opførte baner på udvalgte feriesteder i Argentina.

Spaniens solkyst Costa del sol tog hurtigt spillet til sig, og opførte flere baner langs kysten. Sammen med de Spanske baner og de argentinske baner var Padel i midten af 70’erne blevet en almindelig kendt sportsgren blandt de rige og berømte. Der var også en del professionelle tennisspillere som begyndte at spille.

I begyndelsen af 80’erne begyndte flere tennisklubber i Argentina at opføre mange flere baner. Samtidig spredes sporten sig til store dele af Sydamerika. I 1987 oprettede man i Argentina det første Padel Forbund i verden. Det Argentinske ”Asociación Platense de Paddle”

Også Spanien fulgte samme vej i 1987, med et forbund som hed ”Spanish Padel Association”.

I 1991 oprettede man det internationale forbund, der organiserede det første verdensmesterskab i 1992.

I dag spilles der verdensmesterskab hvert andet år.

Ud over de mange baner i Syd- og Nordamerika, findes der i dag også padelklubber mange steder rundt om i Europa. Man siger at Padel er den mest hurtigvoksende sportsgren lige nu. I Spanien er Padel den næststørste sportsgren, næst efter fodbold. Der er mere end 5 milioner spillere i Spanien.

I Danmark havde vi i 2018, 32 baner, det tal var steget til 99 baner i 2019.
Se meget mere info – klik her 
Så også i Danmark er sporten hurtigvoksende.

Kig her

NYHEDER

i shoppen